2010-10-13 08:38:59• hírek • szatmar.ro

Falun sincs kegyelem!

Azzal, hogy a kormány igyekszik minden egyes lejt „megfogni”, igen drasztikus lépésekre számíthatnak az adóelmaradásokat felhalmozó vidékiek: immár több polgármesteri hivatal megtette az előkészületeket a kintlevőségek erőszakos behajtására, a bírósági úton való kényszervégrehajtásra.

A vidékiek valahogy kiváltságokat élveztek ezen a téren, hiszen miközben a megyeközpontban már évek óta normális dolog az, hogy ha valaki nem fizeti az adót, elárverezik vagyona egy részét, a községekben kesztyűs kézzel bántak a témával a helyi hatóságok. Természetesen tudjuk a választ: falun mindenki mindenkit ismer, és azért ott jobban számít majd minden egyes szavazat a elkövetkező helyhatósági választásokon (hasonlóképpen egyetlen községben sem büntettek még az árkok ki nem takarításáért az önkormányzatok, pedig erre is törvény, tanácsi határozat van).

A pénzügyi válság, a kormányzat által diktált megszorítás-csomag, illetve az adóhátralékok számítógépes rendszerrel való követése arra kötelezi a helyi önkormányzatokat vidéken is, hogy elindítsák a lefoglalási procedúrát az adót több éve nem fizetőkkel szemben. Kevesen tudják, hogy kamat és büntetőkamat számítódik a ki nem fizetett rendőrségi büntetésekre is – amelyekből ily módon egy kisebb vagyonnyi bírság gyűjthető össze. Egriben például van olyan személy, aki 10 000 lejjel tartozik a ki nem fizetett bírságok és azok kamatai miatt. Ez az egyik olyan község, ahol hamarosan elkezdik a kényszervégrehajtást – Szabó Elek polgármester nem bízza véletlenre a dolgot, szakértők bevonásával fogja lebonyolítani az egyáltalán nem kellemes intézkedést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: